Soloverloskundige

Als verloskundige werk ik graag één-op-één met mijn cliënten.  In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat zowel de zwangere als ik veel blijer worden van een bekend en vertrouwd gezicht. Gesteund door mijn elf jaar lange verloskundige ervaring in Amsterdam heb ik eind 2016 een besluit genomen om als soloverloskundige te gaan werken.  Voorheen heb ik jarenlang in een groepspraktijk op IJburg en Amsterdam-Oost gewerkt. Hierdoor heb ik een uitgebreid netwerk en goede contacten opgebouwd met ziekenhuizen, echoscopisten, verloskundige collega's, doula's en kraamverzorgenden in het veld. 

Thuiscontroles in de zwangerschap

Als verloskundige kom ik bij jou thuis voor de zwangerschapscontroles waarin de gezondheid van jou en je groeiende baby voorop staan.  Daarnaast geef ik je gedetailleerde informatie over alles wat met de zwangerschap en bevalling te maken heeft. 

Bevalling

Tijdens de bevalling kan je rekenen op volledige ondersteuning en blijf ik ook bij je als je overgenomen wordt door het ziekenhuis. Onderzoeken tonen aan dat een bevalling beter verloopt als je ondersteunt wordt door een vertrouwd gezicht. 

Als je in de zwangerschap om medische redenen wordt overgenomen door de gynaecoloog dan bied ik je de mogelijkheid om toch je baring in het ziekenhuis te ondersteunen. Hiervoor vraag ik een extra vergoeding.

Kraamtijd

In de eerste 8 dagen na de bevalling komt er een kraamverzorgende bij je thuis om je te helpen met de baby. Samen met de kraamverzorgende ben ik verantwoordelijk voor jullie beiden. Net als tijdens de zwangerschap kom ik weer een aantal keren bij je op thuisbezoek. Na 6 weken vindt er een nacontrole plaats en sluiten we samen de zwangerschapsperiode af. 

Kleinschalig

Maximaal begeleid ik 4 zwangeren per maand. Hierdoor heb ik alle tijd en aandacht voor jou en je partner. Rust en een vertrouwensband zijn in mijn ogen essentieel om goed voorbereid de bevalling in te gaan. 

Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is vaak ook mogelijk om je bij mij aan te sluiten in een later stadium van de zwangerschap.